Anul 2020 ne-a introdus într-un nou stil de viață pe care suntem nevoiți să îl acceptăm și la care să ne adaptăm.
Din punct de vedere al pielii, al tenului, că despre acest aspect vreau să discutăm aici, contextul actual afectează, poate, fără să ne dăm seama. Stresul, mai ridicat decât până în Martie, lipsa plimbărilor în aer liber, lipsa exercițiilor fizice, a vizitelor la specialistul în cosmetică și de ce nu, folosirea produselor nepotrivite tenului, pot dăuna destul de mult grăbind procesul de îmbătrânire cutanată.
Probabil și voi ca și mine, ca și clientele mele, ne dorim să prevenim acest lucru cât mai natural posibil, fără a apela la proceduri (cel puțin momentan) invazive și mult mai costisitoare.
Așa cum am susținut dintotdeauna, eu cred într-o frumusețe echilibrată, așadar, cu cât putem menține și întârzia efectele negative asupra a ceea ce deținem deja, adică frumusețea naturală, elasticitatea pielii, hrănirea, altfel spus, sănătatea ei, de ce să nu o facem prin procedee și produse constante în loc să mergem pe ideea că încă arătăm bine deci punem doar machiaj pentru a arăta și mai bine și gata! Eventual mai dormim și nedemachiate, că suntem încă tinere și frumoase! NOT! Așa cum am mai scris, nu astea sunt secretele unui ten întreținut și menținut.
De ce tot insist pe temele astea și le reiau prin toate formele posibile? Pentru că zilnic, DA! zilnic, întâlnesc cel puțin o clientă care deși conform vârstei sau aspectului tegumentar ar avea nevoie de această extra atenție, îngrijire, nu o face și nu îi înțelege importanța decât abia după ce discutăm.
Știu că multe dintre voi știți și mă bucură acest aspect, rolul acestei postări ca și a unora dintre cele trecute este să lămurească și să sublinieze anumite aspecte pentru cele care încă nu înțeleg importanța sau nu cred în aceste etape.
Despre importanța demachierii am vorbit aici, despre etapele de îngrijire am vorbit aici.
Revenind la tema articolului, inevitabil stările prin care trecem și adaptarea la context pot afecta tenul și pielea de pe întreg corpul.
Așadar, pentru a oferi tenului și pielii de pe corp ceea ce au nevoie, pe lângă procedurile zilnice (demachiere de două ori pe zi, folosirea unei creme de ochi și una pentru ten, SPF dacă ieșiți din casă) recomand două zile, două momente ale voastre cu voi.
- Ziua de ”curățare”. Ziua în care te resfeți cu o baie în cadă și profiți pentru a face o exfoliere corporală, fie că o faci cu un scrub corporal fie că alegi mănuși exfoliante sau orice folosești tu și are acest scop. Dar fă etapa asta, nu o exclude. Continuă apoi cu o loționare corporală iar cât stai cu prosopul pe păr, aplica-ți pe ten un peeling enzimatic (am scris despre ele aici), apoi o mască salvatoare pentru afecțiunile tenului tău, sau doar hrănitoare și crema de față la final. Ca să închei ziua de curățare cum trebuie, finalizează procedura cu un pahar de vin și un film bun (pentru mămici, după ce adormiți copiii).
- Ziua de ”detox cosmetic”. Ziua în care îți lași tenul și pielea de pe corp să respire. La duș folosește doar gel de duș blând și nu finaliza prin loționare, lasă pielea așa (știu că asta faceți mai des :))), iar pentru ten, folosiți doar demachiere prin apă și gel spumant adecvat tenului și crema de față. Atât. Dacă tenul vă permite, puteți renunța și la cremă dar în acest caz recomand demachierea cu loțiune demachiantă, nu cu apă și gel spumant. Long story short, în ziua de detox cosmetic folosiți cât mai puține produse cosmetice spre deloc, în așa fel încât să nu va dezechilibrați tenul (în cazul unei afecțiuni) însă, sa fie suficient de puține cât tenul să simtă ca pe o pauză.
PS: pentru discuții și ajutor mă puteți găsi pe wsp la 0774604338, pe instagram m.monicalupu, pe facebook Monica Lupu, Frumusețe/ Cosmetică/ Educație.
