Iubesti să te machiezi, dar ții cont de aceste 3 lucruri importante?

Cunosc perosane care sunt pro makeup, în fiecare zi. Cunosc și persoane care preferă varianta cât mai naturală, nici măcar BB Cream sau CC Cream.

Eu, după cum mă știți, sunt cu echilibrul. Nu susțin nici makeup zilnic cum nu susțin nici varianta naturală. Ai nevoie să te machiezi, fă-o! Simți să nu te machiezi, nu o face. Sau adaptează în funcție de moment, azi nu ai nimic important de făcut, întâlniri etc, nu te machia, profită si lasă fața să respire, mâine ai o ședință, machiază-te de zi, în weekend ieși cu iubitul/ soțul la un eveniment, machiază-te de eveniment.

Așa cum spune și titlul, te poți machia însă, din punctul meu de vedere, este vital să ții cont de câteva aspecte:

  1. Oricât de mult iubești machiajul, încearcă să păstrezi tematica lui pentru fiecare moment în parte. Este zi, te duci la birou sau la o întâlnire, folosește un machiaj de zi. Este seară, ieși în club sau la un eveniment, folosește un machiaj de eveniment. Te duci în la țară la părinți/ bunici sau în parc cu copilul, folosește un BB Cream sau CC Cream.
  2. Nu uita de factorul de protecție (SPF), la un machiaj de eveniment poți sări peste el, la cel de zi cu zi, nu. Indiferent că este iarnă sau vară, înnorat sau senin. SPF-ul este vital.
  3. Alege-ți produsele de makeup adecvate tipului tău de ten. Suntem înconjurate de o adevărată industrie beauty, suntem în anul în care pentru fiecare tip de ten în parte avem de la produse profesionale, la produse pentru folosit acasă, rezistente la apă, pentru ten gras sau sensibil. Deci piața este plină. Este foarte important să îți cunoști particularitățile tenului și să alegi produsele potrivite pentru el.

Machiajul în sine nu face nimic rău, din contră, ne ajută să ascundem imperfecțiuni, emoțiile unui ten sensibil, ne oferă încredere, ne face mai frumoase. Ce dăunează însă, este nedemachierea și machiajul în exces, zilnic mai ales cu produse nepotrivite tipului de ten.

Produsele de machiaj conțin particule care pot încărca porii. Împreună cu poluarea la care ne expunem zilnic și cu sebumul, porii se încarcă, se blocheză și în timp va duce la lărgirea lor, la apariția punctelor negre și inclusiv la dezechilibrul tenului.

Noi, în viața de zi cu zi nu ne dăm seama de impactul fiecărui produs aplicat pe ten. Schimbările se fac în timp. În cosmetică se aplică perfect acea zicală ”cu o floare nu se face primăvară”. În cosmetică și în îngrijirea de acasă este nevoie de mai mult decât unu ca să se vadă rezultatele: mai multe ședințe de tratamente faciale, crema folosită mai multe zile, serumul la fel. Partea benefică a produselor în timp se face. Partea dăunătoare a produselor, ca ingrediente sau greșit alese (nu vorbim de reacții alergice) tot în timp se face.

Am introdus această descriere ca să explic, poate mai bine, că un machiaj în exces, o nedemachiere, nu vor schimba poate nimic. Un machiaj în exces zilnic, o nedemachiere zilnică însă, vor ajunge să facă mai mult rău decât bine.

Știu că suntem ”furate” de cotidian, dar eu cred cu desăvârșire că din îngrijirea corectă, zilnică, putem ajuta tenul enorm și putem întârzia efectele de îmbătrânire.

Plus, machiajul stă bine, ba chiar foarte bine, pe un ten îngrijit corect și corespunzător, dar aici voi reveni cu alt articol, că este mult de discutat.

În concluzie, deși piața este sufocată, vă recomand să aveți grijă de ten acasă. Machiați-vă, că face parte din frumusețea noastră, dar alegeți produse potrivite particularităților tenului vostru și neapărat, dar neapărat, demachiați-vă.

ingrijire faciala

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.