De ce a treia școală de cosmetică?

Mă gândesc de ceva timp la postarea asta. Și mă gândesc, nu cu scop laudativ ci pentru că multe persoane nu mai văd rostul la a mă duce la încă o școală, mai ales la încă o școală de cosmetică. Eu îl văd!

De felul meu, eu așa pe mine, nu mă văd un om complex, (deși unii ar spune că doar prin simplul fapt că suntem oameni suntem complecși, pe parte le dau dreptate dar pentru că discuția ar fi mult mai lungă, voi simplifica totul de dragul scopului acestei postări) mi se pare că sunt simplă și funcționez după reguli simple. Iubesc bunul simț, la mine el câștigă indiferent de situație. Iubesc integritatea și mă ghidez în viață, în mare, după un singur crez ”ce ție nu îți place, altuia nu face!”.

Până aici, de bine!

De rău, printre alte defecte, am unul mare consumator de energie și timp (de aia l-am și băgat la rubrica ”defecte”): sunt perfecționistă. Nu, nu am știut dintotdeauna, nu mi-am impus, nu am fost educată așa. Mi s-a demonstrat în timp, văzând cum acționez și reacționez.

Sub acest ”defect” nu pot face multe lucruri doar de amorul artei. Sunt multe aspecte unde sunt delăsătoare, dezordonată, împrăștiată, însă, atunci când vine vorba de lucrul cu oamenii, cu oameni care ajung să pună o imensă valoare în cuvintele mele, cu oameni cărora eu le poți trata anumite afecțiuni, cu oameni cărora eu le fac o diagnoză și ei mă cred 1000% (știu ca nu există, dar io vreau să îl folosesc!), cu oameni care mă și plătesc pentru asta, cu oameni care nu doar că mă cred, mai mult decât toate, cu oameni care ascultând sfaturile mele eronate și needucate își pot distruge tenul, ei! aici văd folositor ”defectul” meu! Da!

Întotdeauna am gândit tot ce am făcut profesional să ajungă să fie perfect, evident, ”perfectul meu” sau un perfect care să includă o perfecțiune generală și inevitabil cu amprenta mea, că deh! e personalitatea mea la mijloc :))

Am nevoie de câte școli simt că îmi trebuie pentru a-mi crea corect și complet capacitatea nu doar de a identifica tipuri de ten, afecțiuni și de a folosi cele mai bune produse din punct de vedere al ingredientelor sau aparatura specifică, am nevoie de aceste școli pentru a înțelege corect și complet tot ce ține de ten, ingrediente, tehnici, afecțiuni, contraindicații și prevenție.

Altfel spus, am nevoie de câte școli simt că îmi trebuie pentru a deține informația și siguranța că aleg cel mai bine și corect pentru clientele mele, pentru ca astfel, cine va păși în salonul meu să aibă garanția de la ușă că împreună vom face echipa perfectă pentru tratarea afecțiunilor tenului, așa cum o facem deja pe partea de epilat.

Am ales cele mai bune școli, nu pentru diplome. Diplome am, și mai frumos colorate și mai urât. Și galbene și albastre. Diplomele sunt doar niște hârtii.

Le-am ales pentru profesorii sau trainerii pe care îi au, pentru OAMENII care pot transmite învățături valoroase, iar aceste învățături nu vin pe gratis și nu pot fi acumulate într-un seminar sau într-o prezentare. Aceste informații vin în cursuri plătite în bani și timp.

Pe scurt, fac un Master de Cosmetologie și sunt la a treia școală de cosmetică pentru că sunt una dintre persoanele care crede cu toată ființa în perfecționare continuă, în acumulare de cunoștințe, tehnici și metode ale diferiților traineri, în cunoașterea diferitelor metode de lucru, păreri și experiențe.

Ce visez pe viitor? Încă o școală :))) dar cu detaliile mă abțin! :))

sor_3352

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.