Bullying-ul este interzis prin lege in spatiile destinate educatiei

Nu scriu de multe ori in afara subiectelor pe beauty dar avand doi copii, fiind in copilarie victima bullying-ului, mi se pare foarte important sa impartasesc si cu voi aceasta informatie.

Campania initiata de Itsy Bitsy si Asociatia Parintilor Isteti, de prevenire a bulling-ului la nivel national, campanie la care s-a lucrat peste doi ani, a fost transformata in lege, lege care luna aceasta a fost promulgata de catre presedintele Romaniei.

De ce mi se pare important si de ce vreau sa impartasesc cu voi?

Sunt convinsa ca fiecare are o poveste din copilarie, o poveste in care ori ati primit o porecla, ori ati fost etichetat, ori a fost o actiune fizica sau poate relationala, ceva care intra in zona de violenta psihologica. Ceva care cu siguranta a pus amprenta sau a lasat o urma negativa in formarea voastra.

Adultul care astazi reactioneaza dur sau pare needucat este copilul care a fost victima unui asemenea comportament si care a invatat sa se apere atacand primul.

Va suna cunoscut nu? Suntem multi printre noi. Suntem multi afectati si pentru multi prea tarziu sa remedieze.

Ca sa intelegeti mai clar la ce se refera acest bulying, va las aici paragraful conform legii:

‘Violenta psihologica- bullying este actiunea sau seria de actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice, intr-un context social dificil de evitat, savarsite cu atentie, care implica un dezechilibru de putete, au drept de consecinta atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilotoare sau ofensatoare, indreptate impotriva unei persoane sau unui grup de persoane si vizeaza aspecte de discriminate si excludere sociala, care pot fi legate de apartenenta la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala, sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala, caracteristicile personale, actiune sau serie de actiuni, comportamente ce se desfasoara in unitatile de invatamant si in toate spatiile destinate educatiei si formario profesionale.’

Noi nu am avut o lege care sa ne apere in scoli dar copiii nostri au! Asta da victorie! Felicitari tuturor celor implicati: autoritati, ONG-uri, reprezentanti ai parintilor si copiiilor, Itsy Bitsy si Asociatia Parintilor Isteti.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.