In ce ordine aplicăm produsele pe față

Niciodată nu am știut exact o matematică a aplicării produselor, care-i primul, de ce și ce rol are. Când se aplică fondul de ten, peste ce etc.

Pe de altă parte, am devenit autodidactă, nu am fost așa din tinerețe, așa că, evident, am ajuns să le știu acum, la treizeci și ceva de ani, nu mai devreme.

Zic să le scriu și aici, să rămână scrise, poate mai ajută pe cineva.

Dimineața:

Rutina logică ar fi să ne spălăm pe față. Pe un ten normal, tânăr, impecabil, este suficientă doar apa (tenul ăsta normal și impecabil este cam destinat tineretului, cu timpul se schimbă). După ce depășim o vârstă (nu este exactă, diferă de la persoană la persoană), tenul o ia pe drumul lui și începe să se încadreze în altă categorie.

Aici aș vrea să fac o paranteză, sunt tipuri de ten care rămân aceleași perioade foarte lungi de timp (tenurile acneice datorate dezechilibrelor hormonale) sau care din ten normal se transformă in ten mixt, uscat deshidratat, uscat alipic, cuperotic etc. Schimbările astea pot avea factori interni (diverse dereglări) sau externi (produse aplicate aiurea sau nepotrivite tenului, prea mult machiaj etc) sau pur și simplu vârsta și predispoziția genetică.

Eu spre exemplu, am avut un ten normal (ca grad de hidratatre si grăsimi) și sensibil. S-a transformat in ten mixt cu rozacee.

Revenind, după o vârsta, la spălarea feței, ar cam trebui să folosim o spumă de curățare potrivită tipului de ten. Asta ca pasul unu, când ne dăm jos din pat.

Pasul doi, dacă vrem sau dacă ne cere tenul, loțiune tonică, care are rol de tonifiere, ba mai mult, știți de ce eu o includ în rutina mea? pentru că acolo unde tenul se întâlnește cu prietenul lui, scalpul, rămăn niște resturi… de spumă, de make-up, de apă murdară (de impuritățile avute pe față), iar discheta cu loțiune tonică imi permite să șterg bine toate rămășițele astea. Dar! repet, dacă nu o aveți în rutină, dacă nu v-a fost recomandată, dacă și dacă, după pasul unu puteți sări direct la pasul trei. Sau altfel spus, pasul unu este obligatoriu, pasul doi poate fi exclus.

Pasul trei, crema de față. Acu-i acu! (scuzată îmi fie lipsa de apostrof, pe tastatura asta nu  știu unde e…). Boon! Crema de față, pasul trei, este obligatorie. Crema de fața (nu folosesc ”trebuie” de multe ori, dar aici chiar trebuie) trebuie să fie potrivită și adecvată tipului de ten. Dacă nu sunt particularități ale tenului, atunci crema de zi ar trebui să fie ușoară, fluidă și să conțină ingrediente active hrănitoare.

De ce este vital să fie adecvată tipului de ten? Pentru că după ce am spălat și curățat atâta fața, s-a distrus stratul protector, pielea este expusă iar crema este primul produs care este aplicat și care rămâne pe față, deci prima cu care tenul intră în contact. Orice aplicați apoi sunt secundare ca și importanță (atenție, nu fără importanță!).

Acum, la pasul patru drumul se bifurcă:

Dacă folosiți BB Cream sau CC Cream, pentru că au texturi mai grăsoase, vă recomand să căutați cu SPF cât mai mare. Și pe drumul ăsta, puteți aplica un ruj și gata! La rimel e mai complicat pentru că având BB sau CC cu textură grăsoasă rimelul va curge. Dar în principiu, BB sau CC cu SPF mare și gata!

Boon, dacă mergem pe varianta de make-up cu toți pașii lui, atunci pasul patru este o cremă cu SPF 50 sau 50+, care și ea la rândul ei ar trebui să fie foarte ușoară și fluidă, (pe instagram am descris patru tipuri de creme, texturi, din supermarket sau profesionale iar aici și aici am vorbit despre SPF, poate vă ajută), pentru că dacă vom continua cu fondul de ten, texturile ușoare și fluide ne ajută să nu avem fața încărcată.

Așadar, ca un rezumat, ne spălăm pe fața, tonifiem și curățam ce mai e rămas aiurea și în plus, ne dăm cu cremă de zi, de față, apoi ori BB sau CC, ori fond de ten și suntem zen. Atât de simplu!

ingrijire faciala

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.