Care-i treaba cu parabenii?

Nu e nou faptul că toate femeile sunt atente la ingredientele produselor cosmetice și mai ales la prezența parabenilor.

Așadar, ce sunt parabenii?

Sunt chimicale sintetice, ieftine și foarte eficiente, folosite ca și conservanți într-o varietate de produse, adică în cosmetice, produse farmaceutice și da, în mâncare.

Rolul lor, ca și conservanți, este să mărească termenul de valabilitate al produselor prevenind dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului (conform FDA).

Cei mai comuni parabeni sunt: methilparaben, ethilparaben, propylparaben, butylparaben, isopropylparaben și isobutylparaben.

Cum acești parabeni se găsesc, se pare, în peste 90% din produsele pe care le avem în piață, specialiștii, și dupa ei și noi, au ajuns să se întrebe dacă ingerați și absorbiți prin piele, găsindu-se în atâtea produse, nu sunt și dăunători.

Intrând mai adânc în știință, corpul se pare că ar trata parabenii ca pe un hormon (există date conform cărora au fost găsiți parabeni în celulele canceroase găsite la sân, asta ar indica faptul că parabenii se pot comporta ca estrogenul)(conform Oxford Academic).

De asemenea, studiile făcute pe șobolanii de laborator au demonstrat că parabenii pot produce dereglări ale glandei endocrine, asta ar însemna că totuși ei pot fi unii din cauzatorii cancerului mamar (conform LiveScience.com).

Oamenii de știință menționează că unele persoane pot fi mai sensibile decât altele la parabeni și cumva, recomandă să nu fie folosite în exces.

Așadar, eu personal ajung din nou la concluzia că dacă nu poate fi evitat, măcar să fie echilibrat, dacă nu putem evita parabenii sută la sută, măcar să fim atente și să ii ocolim cât de mult se poate.

Va mai las aici un reviw făcut despre parabeni de către Cosmetic Ingredient Review din America.

 

parabeni

Sursă foto: intothegloss.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.