Fericirea, partea 1

Am gasit secretul unei vieti linistite si armonioase. Cum sa faci sa fii fericit/a, implinita, chiar daca nu este intotdeauna confortabil pentru cei din jur sau pentru compania in care lucrezi?

Sunt situatii in care probabil ca viata sau activitatea de zi cu zi iti sunt afectate dar cu siguranta, la final, te vei putea uita in urma si vei putea spune multumit/a ca nu regreti nimic.
Nu vorbesc despre o potiune magica, nici despre vraji sau lucruri inimaginabile. Vorbesc doar despre ”echilibru” sau ”balance” cum ii spun americanii sau altfel spus, lipsa excesului.
Cum putem integra echilibrul in viata noastra? Cumva simplu in teorie dar mai greu in practica. Cumva nu trebuie sa cadem in extreme, pe orice plan. Si zic toate astea, evident, din propria experienta. O experienta acumulata in 32 de ani si confirmata absolut de fiecare data!
Nu imi mai aduc aminte de viata mea de dinainte de a avea copii, insa de la aparitia lor imi aduc aminte asa: s-a nascut Victor si am fost mama aia obsedata de lucrurile facute ”ca la carte”, mesele la ore fixe, nani la ore fixe. imi aduc aminte ca de oriunde eram, la 12:00 plecam ca juniorul sa faca nani iar la 18:00 la fel, la 18:30 facea baita iar la 19:00 nani. 2 ani asta am facut zilnic. Mi s-a spus, evident, ca exagerez, insa clar nimeni nu stia mai bine decat mine ce si cum trebuie facut.
Acum vreo 6 ani, m-am apucat de inot… imi aduc aminte ca am lipsit doar la o sedinta, m-am lasat de fumat, eram sportiva, ce sa mai! Dupa 2 luni… inotul era istorie, sa da! nu am mai facut nici-un alt fel de miscare.
Iar cu fumatul, cat am fumat… fumam ca sparta apoi m-am lasat complet.
Am fost vegetariana vreo 2 ani. Vegetariana ca la carte!
Si tot asa!
O buna perioada de timp mi-am spus ca eu sunt la extreme si ca nu stiu sa gasesc calea de mijloc. Nu stiu sa va zic cum si cand, cert este ca de cativa ani mi-am dat seama ca echilibrul, mijlocul, este varianta care ajunge sa ma faca cea mai fericita.
Chiar am ajuns sa cred ca putin din tot, fara excese, ajunge sa fie varanta corecta. De ce? Pentru ca nu creezi ”fructul interzis” insa nici nu ajungi sa iti faci rau, tie sau altora prin exces.
Nu cred ca ne dezintoxicam organismul prin diferite cure, ci trebuie sa avem un echilibru in alimentatie, nu cred ca viata copiilor fara televizor si fara tehnlogie este o solutie, mai ales in era asta, ci cred ca oferite cu un program pot avea rezultate chiar foarte bune; nu cred ca daca donezi de-o ciocolata, pentru un copil de Craciun, esti mai bun, cum evident stiu ca daca mergi la sala o luna nu o sa ajungi precum Afrodita…
Revin cu partea a 2-a 🙂
6916d4f13fcd9f5eebcacf70c4f6e26a--balanced-life-work-life-balance
sursa foto: pinterest
Pana la noi pareri,
Zile cu soare in Regat!
Publicitate

Un gând despre „Fericirea, partea 1

  1. Pingback: Fericirea, partea a 2-a | Lumea Reginei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.