…doar pentru ca iubesc contractele pe Italia

… de ce reactia in masa nu ne convine?

De ce reactie la reactie?

Am 2 exemple fara legatura intre ele.

Primul exeplu este Paulo Coelho. Cartile lui au prins atat de bine la public, prin simpla lor filosofie si prin modul lejer de scris al autorului. OK! Toate bune si frumoase pana aici. Insa, desi o recunosc personal, ca este scriitorul meu favorit, recunosc de asemeni faptul ca, am intalnit destui oameni care refuza sa il citeasca „pentru ca este prea citit”.

Incat ce? Incat isi pierd cumva cuvintele semnificatia? Dispare filosofia din carti?  NU!

Explicatia gasita de mine, porneste de la filmul Avatar. Am fost sa-l vad si mi-a placut la nebunie. Mi s-a parut cel mai bun film… de mult incoace. Mi-a placut enorm. Insa, azi m-am surprins gandidnu-ma la filmul asta dar… nemaiavand parca aceeasi incantare pentru el…  Eram oarecum dezamagita- Avatar=dezamagire. Si evident mi-a aparut intrebarea DE CE? De ce nu ma mai impresioneaza filmul asta cum ma impresiona?

Pai… aceasi principiu m-a afectat pe mine precum pe altii i-a afectat la cartile lui Coelho… filmul este prea vazut… prea toti vorbesc despre el.

Ceea ce ma face sa ma gandesc… (urat sport.. pe bune!) Daca tuturor le place acest film, care pentru mine are un inteles si o filosofie filtrata prin personalitatea mea, si imi produce aceasta stare de bine, si ma face sa vorbesc si sa promovez acest film mai departe, atunci, toti cei care il vorbesc de bine si il promoveaza la randul lor, inseamna ca il inteleg si percep, filtrat prin personalitatea lor, apropiat de ceea ce inteleg eu… sau… tot in aceeasi zona… adica fiind un film foarte bun; ceea ce ma face pe mine sa nu ma mai simt „unica”, „speciala” etc… pentru ca si ceilalti percep esenta aceluiasi lucru.

De aici reactia mea de maxima dezamagire asupra filmului si reactia celorlalti asupra lui Coelho. Desi aici este putin mai diferit. Oamenii care refuza sa il citeasca o fac din aceeasi teama inconstienta ca percepand si ei la fel ca ceilalti „iubitori de Coelho” vor ajunge precum „marea masa” de cititori.

Se pare ca imi dauneaza aceste contracte pe Italia 😀

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.