Astenie de toamna, lene sau oboseala? sau efectul „Primei case”?

De cateva zile ma simt fara vlaga… nu imi dau seama daca schimbarea culorilor, venirea frigului, culorile inchise ale hainelor si cantitatea lor imi dau starea asta. Cert este ca dimineata trag de mine ca niciodata, la munca sunt ca un robotel, fac ce fac doar ca sa fac, nu am energie…

M-am tot uitat zilele astea si am analizat minunatul proiect „Prima casa”… hmmmm…. pai… spun si eu ce au constatat si altii, cum naiba este scos acest program in ajutorul tinerilor care vor sa-si ia o casa daca „Salariul minim pentru plafonul de 60.000 de euro prevazut de programul guvernamental se situeaza in jurul sumei de 3400 de lei/luna” asta tinand cont de faptul ca salariul mediu pe economie era undeva pe la 1400 lei parca. So… care sunt sansele reale pentru tinerii ca noi?

0!!!! Acest proiect, poate frumos el de felul lui, este facut in final tot pentru cei cu salarii mari:

„Astfel, pentru o familie formata din 3 persoane, la un credit pe 25 de ani, cu dobanda de 5.3% vom avea:

Daca se doreste un credit de 30.000 de euro, reiese: o rata lunara de 756  lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 2160 Lei/luna.

Daca se doreste un credit de 35.000 de euro, reiese o rata lunara de 882  lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 2370 Lei/luna.

Daca se doreste un credit de 40.000 de euro, reiese o rata lunara de 1008  lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 2580 Lei/luna.

Daca se doreste un credit de 45.000 de euro, reiese o rata lunara de 1134  lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 2790 Lei/luna.

 Daca se doreste un credit de 50.000 de euro, reiese o rata lunara de 1264 lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 3007 Lei/luna.

Daca se doreste un credit de 55.000 de euro, reiese o rata lunara de 1390 lei/ luna, iar salariul NET minim de incadrare ar trebuie sa fie 3217 Lei/luna.” (informatii luate de pe site-ul http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/afla-ce-salariu-trebuie-sa-ai-pentru-a-beneficia-de-programul-prima-casa-8765.html)

 

Deci? Ce frumoasa este viata!

 

Vreau o soba calda… si un om de zapada (la care doar sa ma uit de langa soba calda)

 

🙂

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.