Ce este schimbarea?

Ce inseamna cu adevarat schimbare? Poate cineva sa se schimbe cu adevrat?

Personal nu cred in schimbare, cred in crestere, cred in invatare, cred in cunoastere, dar nu cred in schimbare decat intr-un anumit fel.

In mod normal, dupa ce am mai descoperit ceva care ne face sa gandim putin diferit, sau cand ajungem sa avem pareri putin diferite fata de cele de dinainte, sau mai bine spus, cand reusim sa ne intelegem un pic mai bine, avem tendinta de a spune „m-am schimbat”. Dar este total neadevarat. Ai crescut, ai invatat, ai descoperit ceva care te ajuta sa devii mai bun, te ajuta sa mergi inainte pe drumul tau. Asta nu e schimbare, este crestere!

In momentul in care, pe parcursul anilor ajungi sa te descoperi mai mult, sa intelegi si sa inveti mai mult, sa ajungi sa-ti schimbi parerile destul de mult incat sa fie vizibil, sa ajungi sa cresti tu destul de vizibil, abia atunci vorbim de schimbare.

Mie mi se pare schimbarea ceva de mai mare amploare, ceva ce cuprinde mai mult. Mi se pare un mai mult ce cuprinde toate invataturile si toate descoperirile pe parcursul unei perioade.

DIn punctul meu de vedere… asta este schimbarea, tot acest drum… abia dupa parcurgerea lui putem spune ca ne-am schimbat, ca usor, usor devenim altfel decat eram inainte. Dar asta nu se intampla peste noapte, nu se intampla cand si cum vrem noi. TOTUL ne este aratat, TOTUL deja exista, importanta este dorinta noastra de a le descoperi, de a le analiza si de a invata in ele.

 

Exact cum este si cu trecutul. El exista de cand lumea si va exista inca pe atat. Care este rolul lui?

De a ne permite intoarcerea oricand in el. Dar DOAR cu un singur scop, acela de a invata din el. Daca ne intoarcem in trecut cu orice alt scop… este total inutil… trecutul nostru devine total inutil.

TOTUL este simplu. Pentru ca trecutul este al nostru si al nimanui altcuiva. este al nostru si deschis oricand. Ne va permite oricand si oriunde sa revenim la tot ceea ce ne ridica un semn de intrebare, la tot ceea ce a ramas neinteles. DORINTA noastra si CURIOZITATEA sunt cele care conduc asta.

Daca alegem sa ne intoarcem in trecut ca sa regretam ceva, ca sa plangem dupa ceva sau dupa cineva, nu se va schimba absolut nimic, niciodata. Vom trece peste numai cand vom intelege cum si de ce s-a petrecut totul. Daca alegem sa ne intoarcem in trecut ca sa ne hranim dintr-un moment de fericire… parerea mea este ca atunci nu l-ai trait, la momentul lui, in adevaratul sens al cuvantului, cu toata forta ta, cu tot sufletul tau. Nu momentele fericite din trecut ne tin la linia de suprafata… ci cele din prezent… cele din prezent si din viitor, create cu tot ce putem invata din trecut. Pentru ca daca ne intelegem greselile trecutului, cu siguranta nu le vom mai face in prezent sau in viitor, iar asta cu certitudine va asigura continua crestere.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.